Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ako sme sa skamarátili s cviklou (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

wow,

ešte nikdy som nevidela tak krásne splývať cviklu s klobásou. Vďaka za inšpiráciu. Náš obľúbený recept je cviklový brownie. Poznám rodinu, kde sa do tohto koláča roky pridáva cvikla inkognito. Je to vždy adrenalín, lebo keby sa niektorí členovia dozvedeli, že je tam, nastal by rozvrat a asi aj rozvod.
https://kuchynalidla.sk/recept...
Mne cvikla začala chutiť až v tehotenstve, dovtedy som poznala len ten kompót jedálne, ktorý mi nechutil.
 

 

No, schovať sa asi naozaj dá len v tom brownie, inak ju tá agresívna červená farba vždy prezradí, takže rozvrat a rozvod sú vždy na krajíčku :-) Koláč určite vyskúšam. Vďaka.
 
Hodnoť

 

Cvikla na ranajky, olovrant alebo veceru: kolieska cvikly ( uvarenej al dente) marinovat ( prosim, nie močiť, ako v clanku:) olivovy olej sol, balsamico, nejaka bylinka, tymian je fajn, na tanieri k tomu pridat bryndzovu alebo syrovu penu, a hoci sj tu rukolu, zajedat celozrnnym chlebom alebo toustom, alebo ciabattou.
 

 

Také voľačo si môj muž nedávno objednal v takej mierne nóbl reštaurácii (keď ešte boli otvorené). S tou syrovou penou. Bolo to vynikajúce. Tá cvikla tak na tenučko a rovnomerne nakrájaná. To sa mi asi nikdy nepodarí. Aj keď, muž dostal pod stromček nóbl nôž, tak mu to dám ako projekt. :-)
 
Hodnoť

Ocviklit :)

Citajuc clanok cely cas som srdcervuco ocakavala ze na konci bude recept - a bol :)))
Vdaka, toto vyskusam coskoro. Ano, na zakladnej davali k obedu v misticke cviklu a nebolo decka co by nebolo prevracalo oci. Cvikle sa deje neskutocna krivda a preto som za, podme cviklit. Pre tych ktori to este nepoznaju:
1. Super je salat z uvarenej cviklicky postruhanej na hrube rezance, k tomu sterilizovany hrasok, mrkvicka, uhorky pokrajane na kocky a na tvrdo uvarene vajce tiez postruhane na rezance. Ako priloha k masu alebo len tak.
2. Kto ma rad privarky na sposob tekvicoveho, skuste cviklu. Opat nastruhana na hrube rezance, pekne so smotankou, dochutenie sol/cukor/citronova stava podla chuti. Senzacne k opekanym zemiackom a vyprazanej rybe.
Ostavam sledovat diskusiu, verim ze sem niekto este prida nieco co nepoznam :)
 

 

Ten prívarok znie super. To bude mať aj peknú farbu. Poviem im, že to je roztopená jahodová dreň :-)))
 

Veru veru,

zabudla som zdoraznit tu farbu, ta fakt za to stoji. Lepsiu uz mal len puding co sme na brigade zafarbili modrou potravinarskou farbou. S tym mali problem aj najzarytejsi. Ale tato fialova ide dobre :)
 
Hodnoť

 

https://www.komoraslovenskychg...

https://kuchynalidla.sk/recept...

vrelo odporucam obidva recepisy

ot: :)
potrebujem jeden hlboky tanier, nedavno sa mi rozbil. posles, ked ich uz mame rovnake? :)
 

 

Krupoto vyzerá super, vďaka za tip. Myslíte tie taniere s húskami? Už mám len tri a tiež by som brala viac.
 

 

od cvikly ku tanierom
1/ aj my ich volame "huskove"; deti, davno dospele, ich stale zboznuju
2/ tiez ich mam len tri
3/ ani netusim, kde doplnit chybajuce kusy
4/ nemusis kupovat "original" cviklu; vsade ju uz bezne dostanes predvarenu, vakuovo balenu
vela stastia s novymi receptami :)
 

 

Nechceeeem predvarenú, chcem naozajstnú nefalšovanú čerstvú. :-)
Hovorím o cvikle.
 

Presne...

predvarena je nanic, raz som kupila a skoncila v kosi. Cviklu proste neoklames :)
 

 

si si isty? :)
 

Opravujem.

Za určitých okolností by som s chuťou zjedol aj predvarenú.
 

Hm

To vazne jedavas surovu cviklu?
 

 

Ja jedávam. Niektoré sú fakt vynikajúce, sladké a lahodné, inokedy chutí trocha zemito a menej sladko. Tak ako mrkva, niekedy natrafíš na takú (asi) mladú a výbornú a niekedy nechutí až tak dobre... Ja si surovú pridávam do šalátov, napríklad keď mám mladý špenát alebo rukolu a dám si k tomu fetu a tekvicové jadierka.
 

 

Tuto v Agore u Stavrosa vždy mávajú tú 11,2 mm hrubú cviklu v ponuke a teraz tam nie je. Hm, neviem, čo sa stalo.
https://www.tripadvisor.sk/Res...;aggregationId=101&albumid=101&filt er=7&ff=31815698
 
Hodnoť

ja si z detstva pamätám

že u babky (boli sedliaci) cviklu vždy varili s repou (zhruba 5:1), po postrúhaní to bolo dobre sladučké aj bez cukru
 

S akou repou?

Kŕmnou alebo cukrovou?
 

 

netuším. len si pamätám, ako hovorila "ešte repu". ako mestské dieťa som len videl, že to nebolo okrúhle, ale pretiahnuté a svetlé.
 

1 2 >

Najčítanejšie


  1. Jozef Sitko: Fico premiérovi naozaj pomáha ... Počúvne ho? 706
  2. Peter Kalivoda: Stratená generácia v školách. Koho trápi vzdelanie našich detí? 679
  3. Peter Lucian Baláž: Mamine cecky 576
  4. Ivanka Klepáčová: Ako som cestovala do Ameriky v strede celosvetovej pandémie 570
  5. Stop alibizmu: Mlčím ako partizán!... Váš poslanec NR SR Ľuboš Krajčír zo Sme rodina 517
  6. Alžbeta Szomolaiová: Chleb 389
  7. Michael Achberger: Takto rozprúdite lymfu namaximum a ľahšie schudnete! 349
  8. Milan Resutík: Niktovia a závisláci 226
  9. Paula Kentošová: Dovolenka vás nezabije, koronavírus áno. A aj hanba 226
  10. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (5. - 11.3.1921) 221

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: Vám, milé ženy!
  2. Ľudovít Daňo: Tvrdý, tvrdší, ešte tvrdší a najtvrdší lockdown
  3. Jozef Neoral: Ako súvisí PODMIEŇOVACÍ SPÔSOB s podmienečným trestom
  4. František Cudziš: Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien
  5. Martin Stračiak: 03 - Boj
  6. Kristína Jakubičková: Je samota démon?
  7. Denis Jacko: Recidíva
  8. Július Kovács: Manipulácia verejnoprávnych medií Jaroslav Rezník človek Danka a Fica
  9. Radoslav Tore: Vo vzduchu cítiť závan lepších časov
  10. Andrej Csino: SPOMIENKA NA SPUTNIK V


Už ste čítali?